Seglingshandboken

Seglingshandboken

By Fredrik Aurell, Hans Larsson & Magnus Rönnberg

 • Release Date : 2014-03-26
 • Genre : Vattensport
 • FIle Size : 70.82 MB
Score: 4.5
4.5
From 8 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Seglingshandboken Det ska vara intressant, inspirerande och givande att lära sig segla. Därför finns den här iBooken.

Seglingshandboken… är en koncis, pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld. Bilder, illustrationer, exempel och interaktiva funktioner används för att inspirera och engagera, något som gör Seglingshandboken till mycket mer än en tryckt bok i digitalt format. iBooks inbyggda funktioner (exempelvis instuderingskort, sök, bokmärken, anteckningar och markeringar i boken) gör den naturligtvis ännu vassare.

Bokens upplägg… är utvecklat, använt och testat av seglingsinstruktörer och elever under flera år och har nu vidareutvecklats för iBooks. Förlagan finns i tryckt format, numera i sin 3:e upplaga, och har använts av Göteborgs Kungliga Segelsällskap sedan 2008. 

Seglingshandboken som iBook har följande struktur:
Del 1 - Segling i teorin
Vinden, Vattnet, Båten, Grundläggande seglingstermer, Roller ombord 
Del 2 - Segling i praktiken
Rigga, hissa, reva, Ut och segla, Trimma, Segla undanvind
Appendix - Knopar

Om du är nybörjare… och söker en pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld så har du hittat rätt. Vi börjar med att skapa en grundläggande förståelse för vinden och vattnets inverkan, för att sedan titta närmare på båten och dess segel innan det är dags att gå in på några centrala begrepp och manövrar i seglingen. När du fått din första teoretiska introduktion går vi över till det praktiska handhavandet, med allt från riggning och hur du förbereder din båt till att genomföra manövrar, trimma segel och segla med undanvindssegel. Naturligtvis kommer du även lära dig de viktigaste knoparna.

Om du har seglat en del… men vill lära dig mer om undanvindssegling med gennaker och spinnaker, eller bli bättre på att trimma dina segel för att få till rätt buk på rätt plats med en skön twist så är det här en bok för dig. 

Seglingshandboken innehåller:
• 9 kapitel på totalt 67 sidor
• 50 illustrationer
• 36 fotografier
• 3 Tabeller för segeltrim
• Ordlista med 143 ord (många med illustrationer)

Reviews

 • Snygg!

  5
  By Före detta landkrabba
  Trevlig och informativ bok med många fina illustrationer.
 • Snygg, intressant och smart

  5
  By westcoaster4life
  Klockren bok för mig som relativt nybakad seglare. Det pedagogiska upplägget med enkla och tydliga förklaringar, kombinerat med snygga illustrationer, gjorde att jag faktiskt började förstå sådant som tidigare gjort mig förvirrad. Jag är medveten om att segling snabbt kan bli mycket komplicerat, och trimkapitlet hanterade detta på ett suveränt sätt. Boken lämnar en mycket positiv mersmak!!

keyboard_arrow_up